Centrální vysavače a hubice na vysavač

03.04.2013

Jedny z přístrojů, které se stávají v současné době v mnoha domácnostech nepostradatelnými, jsou vysavače. S vysavačem se totiž úklid domu či bytu stává mnohem rychlejší a také pohodlnější. Každý vysavač tvoří vzduchové čerpadlo, které vytváří podtlak, díky němuž můžete vysavačem nasávat vzduch i s prachovými částicemi. Nejčastěji se tento typ zařízení používá k vysávání nečistot z koberců a z podlah. Pokud si však pořídíte speciální druh vysavače, který je určený i k odsávání kapalin, budete moct například vysát i rozlitou vodu.

Toto zařízení je tvořeno několika základními částmi, jednou z těchto součástek je hubice na vysavač.  Tato část vysavače se dá bez problému nahradit novou, pokud dojde k jejímu porušení. V obchodech narazíte jednak na takové hubice na vysavač, které jsou univerzální a je možné je použít ke každému druhu vysavače, nebo se také prodávají hubice na vysavač, které jsou určeny jen ke konkrétnímu typu vysavače.

Ke zhotovení prvního vysavače došlo už na počátku dvacátého století. Jednalo se o velice významný vynález, který usnadnil práci mnoha lidem, protože do té doby se k úklidu používala jen košťata. S myšlenkou vynalezení tohoto zařízení přišel pan Booth, který si také založil vlastní firmu, která se na výrobu vysavačů specializovala. První vysavač se však příliš těm dnešním nepodobal, jednalo se totiž o obrovské zařízení, které bývalo umístěné v suterénech budov. Byl to tedy centrální vysavač dnešní doby. Ke zhotovení prvního přenosného vysavače došlo až o něco později.

V současné době není vůbec jednoduché vybrat si správný vysavač. Existuje totiž příliš mnoho druhů, můžete se rozhodovat například mezi sáčkovými či bezsáčkovými vysavači, dále mezi vysavači vodními, ručními či cyklonovými, existují také vysavače robotické, vysavače hrncové a multifunkční nebo centrální vysavače.

Nejnovější články

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Oslava lásky: Trvalá podstata Dne svatého Valentýna

Každý rok 14. února lidé po celém světě oslavují lásku a náklonnost při Dni svatého Valentýna. Je to den plný romantických gest,...
19.02.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace