Indiánská týpí pro děti

17.12.2015

Typickým kočovnickým přístřeškem severoamerických indiánů žijících na Velkých pláních je tzv. týpí. Jedná se o velký stan kuželovitého tvaru umožňující rozdělat přímo uprostřed stanu oheň v ohništi. Základem každého týpí je velká plachta, původně vyráběná z kůží bizonů. Kostra stanu je tvořena několika tyčemi (tradičně 9 až 20 – záleží na velikosti). V dnešní době se tyto indiánské přístřešky dostávají opět takříkajíc do módy. Na svých táborech využívají týpí například skautské oddíly, které je upřednostňují před klasickými táborovými stany. Velký „boom“ zažívají v současnosti také dětské stany na hraní, mezi nimiž jsou modely představující tradiční indiánská obydlí rovněž velmi populární. Dokazuje to i webová stránka detske-stany.cz, jejíž online katalog je plný originálně navržených dětských stanů tohoto typu. Nejen malí, ale i velcí kluci si tak mohou splnit jeden ze svých tajných snů a stát se pravým indiánem.

Elen living

Autorkou dětských stanů společnosti Elen living je Natália, která se nechala inspirovat zejména jednoduchostí indiánských týpí. Fascinovaly ji natolik, že sama začala navrhovat tento typ stanů v roztomilém designu – to aby se její originální, ručně dělané indiánské přístřešky líbily zejména dětem, pro které byly určeny. Indiánské stany od Elen living je možné použít nejen v interiéru, ale v létě rovněž v exteriéru. Jsou vyrobeny z přírodních materiálů (100% bavlna). Velkou výhodou je především jejich skladnost a velmi snadná manipulace.

Dětské stany

V online katalogu naleznete velký výběr nejrůznějších designů – od typických indiánských motivů, přes slony, hvězdy či puntíky až po zcela netradiční týpí v pirátském či námořnickém stylu. Cena se u všech pohybuje v rozmezí 2 000 – 3 000 Kč. Součástí balení je látka vyrobená ze 100% bavlny, 5 dřevěných tyčí a bavlněný vak, díky němuž složený stan nezabere příliš mnoho místa. Pro větší pohodlí si můžete přikoupit také podložku či polštářky, které nejsou součástí balení. Veškeré textilie jsou snímatelné a můžete je prát v pračce. Rozměry stanu najdete vždy u jednotlivých variant týpí.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace