Jazykové korektury ne jen pro zahraniční študenty

15.12.2014

V České republice študuje mnoho studentů ze zahraničí. Na univerzitách a vysokých školách můžeme potkat lidi z celého světa. Zahraniční študenti navštěvují především Pražské a Brněnské univerzity, ale v menším počtu studují v každém větším městě s vysokou školou. Nejvíc cizinců je z Evropy. Poměrně hodně tady studují i lidé z afrických zemí. Asie, Amerika, Austrálie mají také své zastoupení. České vysoké školy podporují spolupráci s jinými krajinami. Díky tomu můžou čeští studenti studovat (semestr i více) i na světoznámých univerzitách. Evropská unie také podporuje studium v zahraničí přes program Erasmus+ a jiné.


Asi jediný důvod proč nechtějí studenti studovat v zahraničí je jazyková bariera. Bojí se, že nezvládnou zkoušky, psát seminárky a ostatní povinnosti. Přece jen čeština není nejlehčí jazyk světa. Ne každý má talent na jazyky. Jsou lidé, kterým to jde od ruky, ale hodně takých, kteří nemají vůbec na to talent. To by nemělo být překážkou. Nemusíte vědět cizí jazyk na 100%.


Často pro dokončení předmětů je nutné napsat semestrální nebo seminární práci. Například dobrá seminární práce není jen o shrnutí informací, ale také o správné formulaci vět a gramatické stránce písemní práce. Některým profesorům na tomhle velice záleží. Proto když má zahraniční student s tímhle problém, může si objednat jazykovou korekturu dokumentu, nebo případně i kvalitní překlad (z cizího jazyka do češtiny).


Největší podíl zahraničních studentů v České republice mají Slováci. Je to proto, že vlády uzavřeli dohodu, na jejím základě Slováci v ČR a Češi v Slovenské republice mají totožní podmínky na vysokých školách. Pokud si slovenský student neumí poradit s českou gramatikou, například mu dělá problém seminárka, existuje řešení. Odborník vám spraví korekturu. A po čase jazykové úpravy ani nebudete potřebovat. Ten kdo ovládá slovenčinu, se rychle naučí hovořit i psát v češtině.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace