Jak vybrat kabelku

14.11.2013

Kabelka je pro každou ženu nepostradatelnou součástí života. Nosíme v ní všechno, co přes den potřebujeme, a zároveň slouží jako slušivý módní doplněk, který podpoří náš osobní styl.

V dnešní době máme na výběr z mnoha různých typů, tvarů, barev a materiálů kabelek. Módní značky se každou sezónu předhánějí v uvedení nových kousků a dámy se v jejich nabídce často ztrácí. Proto je dobré výběru dámské kabelky věnovat určitou pozornost. Tady je pár obecných rad…

Tvar a barva kabelky

Ženy často podléhají žhavým módním trendům a při nákupu kabelky neuvažují o tom, kam kabelku budou nosit a jaký tvar zvolit. Sháníte kabelku do práce, ve které budete nosit dokumenty a třeba i svačinu? Pak zvolte větší obdélníkovou tašku, do které se vám všechno bez problémů vejde. Potřebujete kabelku na zvláštní společenské příležitosti? Pak zabruste do světa malých psaníček, která se prodávají v nejrůznějších tvarech, od klasiky až k extravagantnějším kouskům.

Dalším kritériem je barva kabelky. Mnoho žen dává přednost tlumenějším barvám, které jsou univerzální. Je pravda, že taková černá kabelka lze skombinovat opravdu skoro se vším. Určitě také platí staré zlaté pravidlo, že kabelka by měla ladit s barvou bot a ostatních módních doplňků. V dnešní době jsou populární rovněž kabelky s nejrůznějšími vzory a aplikacemi. Zde je potřeba klást důraz na barevnou kombinaci. Pokud ladí s většinou oblečení ve vašem šatníku, máte vyhráno!

Materiál určuje styl kabelky

Za klasiku mezi materiály lze považovat pravou či umělou kůži. Tento materiál je vcelku univerzální a hodí se ke každému oblečení, zvlášť pokud máte rádi elegantní módu. Ležérnější možností je kombinace látky s kůží.

Oblíbené jsou rovněž textilní kabelky, které se hodí ke sportovnějším outfitům a navíc jsou praktické v tom, že je můžete klidně vyprat v pračce. V dnešní době se ovšem setkáme i s kabelkami z PVC a podobných módních materiálů. S takovou kabelkou budete rozhodně středem pozornosti!

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace