Návody jak pracovat na počítači

16.10.2013

Virtuální kolega vám poradí, jak pracovat na počítači

Informační a komunikační technologie se staly nedílnou součástí našich životů v pracovní i v soukromé sféře. Proto stále více lidí cítí potřebu udržovat si přehled o práci s počítačem.

Výběr oblasti počítačových problémů

A jak na to? Jednoduše navštívíte portál virtualnikolega.cz a z nepřeberného množství výukových videí si jako v e-shopu vyberete studijní materiály, které vás zajímají. Ty jsou sestavené do jednotlivých tematických oblastí - programů, které můžete studovat systematicky. Výuka probíhá multimediální formou. Materiály jsou zpracované v namluvených videích, videích s hudbou a v ukázkových souborech. Znalost jednotlivých témat si můžete ověřit pomocí cvičení a kvízů.

Přestože záměrem autorů bylo zpracovat témata komplexně do tématických programů, není problém vybrat si pouze dílčí studijní materiály. Ty pak můžete sledovat kdykoli a odkudkoli, protože když se do Virtuálního kolegy přihlásíte, máte k dispozici přehled vašeho studia s položkami, které jste si dříve vybrali.

Nabízí i online kurzy

Těžiště však nespočívá jen v samostudiu, uživatelé si mohou zvolit lektora online. V praxi to znamená, že se spojíte přes tzv. vzdálený přístup a lektor vám živě prostřednictvím internetu dané téma vysvětlí, přičemž může vidět obrazovku vašeho počítače a případně jí i ovládat. Komunikace tak probíhá téměř stejně, jako by lektor vysvětloval dané téma fyzicky přímo u vás. Po této stránce se tedy jedná o alternativu k „živým“ počítačovým kurzům, oproti nimž má online studium tu výhodu, že výuka je individuální a maximálně přizpůsobená na míru danému uživateli. Tato forma výuky tedy kombinuje výhody osobního kontaktu s lektorem a flexibilitu internetu. Navíc se učíte na vašem počítači. Virtuální kolega k online kurzu nabízí i možnost získání certifikátu o absolvování studovaného tématu.

Po registraci materiály zdarma

Když se na portálu zaregistrujete, zpřístupní se vám mnoho výukových materiálů o wordu a excelu ke shlédnutí zdarma. Spolu s tím se vám zdarma zpřístupní celý jeden program z osmi. Jedná se o program „Moje Země“, který se zabývá environmentální problematikou. Celý Virtuální kolega totiž není jen online počítačovou učebnicí, ale snaží se o mezioborový přesah. Nezužuje se tak jen na postupy a návody, ale vychází z praxe a snaží se být komplexním rádcem ukazujícím i to, jak o konkrétních věcech přemýšlet. V tom je jeho velká přidaná hodnota a právě proto je na českém internetu tolik unikátní. Autoři navíc slibují průběžné doplňování nových témat. Určitě Virtuálního kolegu vyzkoušejte, stačí se do něj jen zaregistrovat.

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace