Akvizice firem: český trh fúzí a akvizic ožívá díky Rusku

30.06.2013

Akvizice firem: český trh fúzí a akvizic ožívá díky investicím z Ruska

V důsledku zvýšeného zájmu ruských investorů o ziskové firmy a podniky v České republice začíná v posledních měsících český trh akvizic firem znatelně ožívat.

Proces prodeje a kupování firem - akvizice firem -  delší dobu stagnoval. Nedostatek finančního kapitálu v rukou podnikatelů zemí evropského společenství značně zbrzdil pohyby na trhu fúzí a akvizic. Jde o negativní dopady evropské krize, která zasáhla prakticky všechny země Evropské unie.

Nehledě na uvedená fakta jsme svědky toho, že některé země na evropském trhu akvizic velmi čile obchodují. Patří k nim především Rusko, jehož podnikatelé mají mimořádný zájem o akvizice firem v České republice.

Z veřejně dostupných informací vyplývá, že vývoz ruského kapitálů dosahuje mimořádných rozměrů a jeho objem systematicky vzrůstá. Proto je naše pozornost orientována na ruské investory. Jejich zájem o akvizici firem v Česku je jedním z důležitých předpokladů úspěšného prodeje českých společností. Otázkou zůstává, jak tohoto zájmu využít.

Naše společnost má v oblasti akvizic firem dostatek zkušeností. Je v trvalém kontaktu s ekonomicky silnými ruskými investory. Umíme rychle vyhledat potenciální ruské partnery pro širokou škálu akvizičních činností. Prostřednictvím našich spolupracovníků v Rusku jsme schopni prověřit jejich obchodní solidnost, ekonomickou stabilitu a podnikatelskou historii.

Českým prodejcům firem zajišťujeme pomoc při formulování strategie akvizice a zhodnocení všech aspektů plánované transakce. Poskytujeme komplexní servis spojený s přípravou smluvních dokumentů, včetně ocenění firmy, pomoc při organizování konzultací a jednání apod. Našim klientům věnujeme maximální individuální péči, která vyústí do řešení optimálního pro obě strany.

Bližší informace můžete získat na www.prodejdoruska.cz

Nejnovější články

Ochrana proti komárům

Komáři jsou v České republice poměrně častým problémem, zejména v letních měsících. Jejich přítomnost může být velmi...
05.09.2024

Ideální snídaně pro sportovce: Klíč k maximálnímu výkonu

Snídaně je považována za nejdůležitější jídlo dne, a to zejména pro sportovce, kteří potřebují dostatečnou energii a živiny pro...
22.05.2024

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace