Jak vybrat ten správný polystyren na zateplení?

22.10.2013

Chystáte se na zimu zateplit fasádu, střechu, podlahy, abyste více ušetřili na energiích? Materiály a technologie izolací značně pokročily a jsou stále dokonalejší materiály - některé z nich si popíšeme:

Fasádní polystyren - je vůbec nejvíce rozšířený typ izolace na stavbách. Jeho výhody jsou nízká cena, nízká hmotnost, snadná manipulace, minimální nasákavost. Vyrábí se v různých rozměrech, baleních a tloušťkách. 

Extrudovaný polystyren XPS - jedná se o moderní materiál, oproti klasickému polysterenu má lepší tepelnou izolaci a je odolnější vůči zatížení. Dále je odolný vůči vlhkosti a jednoduše se zpracovává. Je ideální na využití k izolaci suterénů domů, podlah, stropů a podlahových stěn. Tento polystyren se vyrábí v různých rozměrech a velikostech. 

Podlahový polystyren - už podle názvu je jasné, že se používá při izolaci podlah. Tento typ polystyrenu je vyráběn s ohledem na vysoké požadavky pevnosti a zatížení v tlaku. Na vytápěné podlahy se používají tzv. "Styrodesky", které mají výborné tepelné vlasnosti, desky mají zámky, které zabraňují úniku tepla do nižších vrstev podlah. 

Nejnovější články

Prémiové olivové oleje dovedou vykouzlit skutečně rozmanité menu

Nenakupujte je v supermarketech, tady totiž ani nejsou k mání! Olivové oleje s přídomkem extra panenský, které jsou pečlivě...
13.03.2022

Vlastní bydlení

Je tomu jen několik málo let, když jsme koukali na ceny nových bytů a říkali jsme, jak jsou drahé, ne-li předražené. Jednalo se zejména o...
02.02.2022

Navštivte nás na FB

Chcete mít odkaz na váš web na Facebooku?


Chcete publikovat článek?

Pro publikování vašeho článku využijte kontaktní formulář, kde se dozvíte i cenu za zveřejnění.



Případně využijte možnosti publikovat článek přes portál PayPost.cz.


Magazín o bydlení

Navštivnte magazín zaměřený výhradě na bydlení, architekturu a stavebnictví. I zde je možnost publikování vašeho článku.




Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace